perjantai 29. lokakuuta 2010

Kännykkäkulttuuria








Kaupungilla liikkuessa huomaa että indonesialaiset ovat mediassa jatkuvasti mukana. Tai kuten Nokia -kaupassa olleessa esittelyvideossa sanottiin, lifecasting, eli elämäänsä jakamassa. Paikallisen radioaseman työntekijä kertoi että jos ostat Blackberryn (mikä on suosittu täällä työtä tekevien aikuisten keskuudessa), niin puhelinnumeron sijaan kerrot kavereillesi Blackberry tunnuksesi, jonka pohjalta sitten chattaillaan kaverin kanssa. Täällä muuten saa kymmenellä dollarilla koko kuukauden rajattoman käytön puhelimeen.

Kyllä täällä Nokioitakin näkyy, tavalllisen kansan keskuudessa, ja he mielellään antoivat minun ottaa kuvia heistä omalla Nokiallani. Lähinnä aikuiset, nuoret ja lapset ovat ahkeria kännykän käyttäjiä, tekstareita, kuvaamista, chattailua, internettiä, kosketusnäyttöä, vanhaa ja uutta mallia....aivan kuten Suomessa.





3 kommenttia:

  1. Hyvää nimipäivää Eila! Miten ajattelit vietää sitä siellä? Oli kivaa lukea blogistasi, että olet etsinyt pyytämäämme vauvanukkea, kiitos vaivannäöstä. Jos löydät poikavauvanuken, voidaan antaa sille ehdottamasi Jargit-nimi (vai mikä se olikaan) :) Minulla on vielä yksi pyyntö: Kirjoitan parhaillaan Hanna-kirjeitä. Voitko antaa jonkun kommentin luontokatastrofitilanteesta siellä nyt? Joku aihe, jonka voisin nostaa suomalaisten Hanna-tukijoiden tuntoihin erityisesti?! Kiitos paljon, jos ehdit vastata minulle ennen sunnuntai-iltaa, jolloin lähetän Hanna-kirjeet toimistolle ennen kuin matkustan Köpikseen maanantaiaamuna. Siusiusiu! Anne

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Moi Anne! Kiitos kommentista ja onnitteluista. Tulin juuri radiokurssilta, jossa kerroin ohjelman tuottajille miten he voivat tehdä tutkimusta on-air. Kurssilla on kymmenen nuorta aikuista, iältäänn 20-29 v.
    Täällä on todellakin kaikenlaisia katastrofeja meneillään - Metawai saaren tsunami ja Merapi -tulivuoren purkaus sattuivat yhtaikaa. Elämään Jakartassa ne eivät vaikuta muuta kuin että uutislähetyksissä niistä puhutaan. Armeija on alkanut pudottamaan apupakettaja Mentawain saarille ja yksi paikallinen työkaverini meni saarille (6 tunnin venematka). Tulivuoren rinteillä asuvia on jo evakuoitu 50 000 yhteensä Yogyakartaan.
    Harmi että sinun takarajasi on sunnuntai, sillä sunnuntaina menen Padangiin, jossa aion tehdä tutkimusta. Mentawai saaret ovat Padangin edustalla, joten maanjäristys ja tsunami ovat vaikuttaneet myös Padangissa - jos ei muuten niin henkisellä tasolla. terveisin Eila

    VastaaPoista