perjantai 6. helmikuuta 2015

Härveleitä

Aasian mediakonferenssi upeassa hotellissa päättyi tänään. Hotellissa oli hyvä suomalainen sauna, höyryhuone ja uima-allas. Ehdin muutaman kerran niissä käydä, ja tutustuttaa australialaisen rouvan ja kambodzalaisen Krusa-radioaseman johtajan, Sophearyn saunaan. Sopheary on tulossa Suomeen, Raumalle, kesäkuussa Sansan mediapäiville, joten päätin että nyt on korkea aika perehdyttää häntä kulttuuriimme. Saunassa oli tiimalasi, joten olimme siellä sopivan aikaa. Seurassamme oli myös filippiiniläinen rouva. Hän ei halunnut saunaan, vaan päätti mennä höyryhuoneeseen - elämänä ensimmäistä kertaa. Vaatteet päällä, ja silmälasit roikkuivat kaulassa.

Taksikyyti hotellilta Saphan Kwaille tänne Allianssin majatalolle perjantain iltapäiväruuhkassa kesti tovin. Minulla oli aikaa tähyillä talojen katoille. Kylläpä sieltä löytyi kaikenlaisia antenneja! Tiimiläiset, jotka olivat olleet työssä radiomastoissa, sivistivät minua antenneista. Nuo pitkulaiset ovat kännykän antenneja, isot piikkihärvelit ovat perinteisen television antenneja, ja lautasantennit ovat satelliittiantenneja.

Mitä bangkokilaiset kotonaan tekevät, sitä en tiedä, mutta yksi on varmaa: kadulla he kävelevät tai istuvat kännykkä tai ajavat mopoa, tuk-tukkia kännykkä kädessä. Vaikea löytää ihmistä ilman kännykkää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti