maanantai 17. syyskuuta 2012

Padangissa jälleen

Saavuin aamulennolla tulkkini Davidin kanssa tänne Länsi-Sumatran rannikolla olevalle miljoona-asukkaan Padangiin. Alue tunnetaan myös Minangkabau - nimellä täällä perinteisesti asuvien ihmisten mukaan. He puhuvat minangkabau -kieltä joka on vähän niin kuin indonesian kieli - vain muutamat vokaalit erilaisia eri sanoissa.

Olin täällä kaksi vuotta sitten tekemässä tutkimusta, ja palaan jälleen samoissa merkeissä. Iltalenkllä kiertelin samat tutut joen rannat ja sillat, liikenne oli siellä lisääntynyt. Edistystäkin on tapahtunut: poliisiaseman seinään oli maalattu evakuointikartta. Poliisi huomasi kun otin siitä kuvan ja kutsui sisällä selittämään mitä tein. Siinä löytyi kummasti indonesian kielen sanoja. Poliisi oli ystävällinen.

Toinen ilahduttava seikka oli se että evakuointireitit oli merkitty selkein oranssinpunaisin värein, ja ne jopa olivat loogisesti aseteltu.

Joen rannalla oli tuttu näky: onkijoita. Kerroin heille että sama sama Finlandia.
Tulkkini David on muuten tyypillinen indonuori sosiaalisen media suhteen - hänellä piippaa jatkuvasti Blackberry viesteineen. Toisessa puhelimessa hänellä on 400 ja toisessa 500 kontaktia. Toinen puhelin on henk.koht. asioita varten ja toinen on työpuhelin.






1 kommentti:

  1. Kiva kun otat rohkeasti kontaktia paikallisiin ja raportoit meillekin havaintojasi viestintäteknologian käytöstä!

    VastaaPoista