keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Rannalla

Tutkimusmatkoillani niitä parhaita hetkiä on kun pääsee käymään rannalla. Tämä ranta on pitkä hiekkaranta, vähän kuin Oregonin rannikkoa, paitsi että vesi on lämmintä, eikä siellä ole surfaajia. Surfaajat ovat Padangin edustalla olevilla Mentawain saarilla.

Rannalla on kiveytynyt laiva. Tarina kertoo että Malin Kundung tuli meriltä vaimonsa kanssa kotiin. Kun näki vanhan äitinsä rannalla, hän häpesi esitellä äitiään vaimolleen. Siitäpä äiti kirosi Malinin ja hän muuttui kiveksi veneineen. Rannalla on kivi jossa mies on kasvot alassuin kumarassa maassa. 

Olin varautunut työkavereideni kanssa pitkään kävelyretkeen paljain jaloin rannalla, mutta eikös mitä, jo kohta he pakkautuvat autoon ja pitää lähteä pois. Menimme lounaalle padangilaiseen ravintolaan, jossa siis eri lautasilla tarjotaan mitä maukkaimpia kala-, kana- ja liha-aterioita, sekä kasviksia tietysti. Tänään vatsani sanoi 'ei' kaikille mausteisille ruuille, ja minä söin 'nasi puti' eli pelkkää riisiä. Nyt ymmärrän miksi pitää syödä riisiä - mausteet ovat liikaa vatsalle ilman riisiä.

Tänään haastattelin paikallisen journalistiverkoston johtajaa. Hän kertoi mielenkiintoisia juttuja siitä miten asiat ovat edenneet  - esim. varakkaat ovat alkaneet rakentaa omia korkeita torneja, jonne kiivetä jos vesi nousee.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti