perjantai 10. huhtikuuta 2015

Digitaalista palapeliä

Tänään opin paljon asioita. Niin paljon että en muista. Ymmärrän että digitaalisen median käytössä on monta osa-aluetta, ja jokainen palanen loksahtaa paikalleen kuin palapelissä. Siksi yhteistyö, verkostoituminen on erittäin tärkeää nykymaailmassa. Yksin et voi millään hallita kaikkia digitaalisen osaamisen osa-alueita. Ja jos aiot jatkaa media-alalla, sinun täytyy valita sopivat leikkikaverit itsellesi, ja kysyä 'ootsä mun kaa'.

Nyt ymmärrän mitä osasia tähän digitaaliseen palapeliin tarvitaan, ja sitten osaa vaatia ja valita niitä joita tarvitsen. Kambodzalaisen Pagnanin, IT-työntekijän Krusa-FM radioasemalta, kokemus oli sama kuin minun (viimeisenä kuvassa oikealla). Hän on ollut mukana mobiilisovellus -ryhmässä. Hän tuli oppimaan mobiilisovelluksista, eli mobiiliapplikaatioista. Hän sanoi samaa, että nyt hän tietää mitä pyytää esim. jonkun firman tekemään jos Krusa-FM haluaa tulevaisuudessa haluaa mobiilisovelluksen. Mutta ensin pitää saada khmerinkielinen webbisivu pystyyn, ja sitten vasta alkaa miettiä millaista mobiilisovellusta tarvitsisi. Mobiilisovelluskaan ei ole itseisarvo, vaan sillä tulee olla merkitys. Samoin webbisivulla, sen sisältö on tärkein.

Mitä siis digitaaliseen työkalupakkiin kuuluu? Webbisivu, jossa voi olla kulttuuriin sopivaa sisältöä, mahdollisuus käyttäjien tuottamaan sisältöön, sopivaa audio-, kuva-, ja videomateriaalia kenties, yhteystiedot, partnereiden logot. Webbisivu on optimoitu hakukoneita ajatellen. Webbisivua päivitetään sopivasti. Siihen voi lisätä kenties pelejä. Ja kannattaa linkittää muihin sosiaalisen kanaviin.

Parasta päivässä on se että illallisen klo 19n jälkeen on vapaata, jolloin ehdin kävellä konferenssipaikasta läheiseen Zellheimin pikkukaupunkiin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti