tiistai 14. huhtikuuta 2015

Johan on markkinat

Tänään meillä oli porukkatapaaminen febciläisten kanssa - Kenneth Bangaloresta, Erich Los Angelesista, Suma Bangaloresta, Julie Jakartasta, Samuel Jakartasta, Sansarmaa Ulaanbaatarista ja Firoz Delhistä. Minä otan kuvaa.
Työkavereiden tapaamisen lisäksi tänään konferenssissa on esitelty jos jonkinlaisia laitteita audiosisällön tuottamiseen ja jakeluun. Kenties erikoisin löytö oli Megavoice - niminen audiolaite, joka toimii senkin jälkeen kun kuormaaja on ajanut sen päältä kahdesti. Suosittuja laitteita ovat kaikenlaiset aurinkopaneeleilla varustetut valot ja audiolaitteet. Lisäksi esiteltiin aurinkopaneelilla ladattava videolaite jossa on myös AM FM radio nauhoitusmahdollisuuksineen. Kehitysmaissa sähkönsaanti ei ole varmaa, mutta auringon saanti on.

Kulturellisesti kaikkein mielenkiintoisin esitys käsitti lyhytvideoita, joita oli valmistettu käyttäen hyväksi etnotaidetta - videoissa käytetyt hahmot ovat kunkin kulttuurin luomia - esim. wayang-nukkeja (suosittuja Malesiassa ja Indonesiassa), tai manga-piirroshahmoja (suosittu Burmassa). Kaikki videoesitykset tehdään yhteistyössä kulturellisten ryhmien kanssa. Internetissä näitä esityksiä löytyy sivustolta indigitube.tv tai kännykkäsovelluksesta nimellä kolo.

Toisaalta halutaan olla kulturellisesti orientoituneita, mutta toisaalta tuotetaan paljon myös käännettyä materiaalia, ja kehitetään ohjelmia joiden avulla on helppo suorittaa käännöksiä. Itse, kuin myös useimmat febcin työkaverini (ainakin toivon niin :-)), kuuluvat kulttuurellisesti havahtuneeseen ryhmään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti