keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Uutta oppimassa


Kansainväliset mediakonferenssit on hauskoja siksi että oppii mitä on Suomen rajojen ulkopuolella. Työryhmäni irlantilainen vetäjä kysyi olettko kuulleet TED talkista. Kaikki 15 ryhmäläistäni tiesi mutta minä en. TED talkeja löytyy YouTubesta, ja niissä käsitellään digitaalista mediaa. Sitä miten maailma muuttuu ja meidän tulisi nykyistä enemmän tehdä yhteistyötä, olla kollektiivisia. Sehän onki aasialaisille helppoa mutta ei länsimaalaiselle.

Muita trendikkäitä nimiä vilisi kuten läpinäkyvyys, luottamus, yhteistyö, jakaminen. Internetissä kun on helppoa jakaa videoita, kuvia, audiotiedostoja. Vetäjämme näytti videon svengaavista häistä jossa morsian kaasoinen tuli jammaten alttarille, ja sulhanen heitti siinä hänen edessään kuperkeikan häävieraiden iloksi. Siitä videosta on kuulemma tullut hitti internetin YouTubissa, ja monista samantapaisista.

Koska jakaminen on niin helppoa, niin siihen on tehty CC eli creative commons. Sivusto (creativecommons.org) tarjoaa mahdollisuuden merkitä internettiin tuottamasi sisältö niin että sitä on lupa jakaa.

Hollannin maaseutu on kaunis ja tuoksuu hurmaavasti navetalle ja lannalle! Maalaistalot ovat hyvin siistejä kuten alla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti