torstai 4. marraskuuta 2010

Pariamanin matka










Kuva on Pariamanin kaupungin symboli - kuvaa juhlaa. Vastaavia ilmestyksia on myos rannalla. Pariaman on noin 20km Padangista pohjoiseen.


Aamulla opiskelimme focus groupsien tekemista. Toinen puoli tutkimustiimista oli haastattelemassa kylalaisia. Olen jakanut ryhman niin etta toinen kay kylissa haastattelemassa, ja toinen perehtyy focus groupseihin, avainhenkiloiden haastatteluihin.

Lounas oli tanaan hulppea - minankabaulaisittain tuodaan poytaan 20 kippoa jossa jokaisessa on erilaista ruokaa (mm. rendangia, todella hyvaa pikkelsoitua naudan lihaa, ja tietysti erivarisia chileja). Kaikkein erikoisin mita tanaan maistoin oli naudan vatsalaukku. Ja tietysti iso kipollinen riisia. Koska aterimia ei ole, sormin poimitaan ruokaa, sormin syodaan. Siksi on vesikuppi - jossa pestaan valilla kasia. Syotaessa istutaan lattialla. Ja sitten onkin aterian jalkeen helppo nojailla taaksepain ja keskustella hyvassa ilmapiirissa. Yleensa ei ole jalkiruokaa, mutta tanaan oli palmusokerista tehtya vanukasta.



Pariamanin kaupunki Padangista noin reilun tunnin matkan paassa pohjoiseen. Asfalttipaallysteisella tiella on villi meininki. Isot henkiloautot (aivan kuin USAssa!) tayttavat tien, ja siina ohessa sitten porraa moottoripyorailijoita. Tuntuu etta kaikilta tiella liikkujilta on jarrut poissa, silla kukaan ei suostu vastaantullessa hiljentamaan. Aivan kuin tietokonepelissa.
Tutkimustiimin jasenen ystava oli tanaan loukkaantunut moottoripyoraonnettomuudessa. Sielta han sitten ambulanssista jo heti soittele ystavalleen (kuulin ulinan).

Kannykalla soitetaan koko ajan taalla, koska se on halpaa, ja ihmiset ovat todella sosiaalisia. Mina olin ajatellut etta tutkimustiimilaiset kukin kayvat tekemassa tutkimustehtaviaan mutta eiko mita ryhmassa kaikki kolme oliva eilen tehneet tehtavaansa. Ja tanaan - me kaikki (toine puoli tiimista) menimme Pariamaniin, tavoitteena ottaa selvaa mita radioita siella on myytavana ja kayko ihmiset internet kahvilassa.
Taytyy sanoa etta ison ja pienen kaupungin valilla on eroa. Padangissa ei loytynyt kaupasta radiota jossa on lyhytaalto, mutta Pariamanissa oli ainakin seitseman lyhytaaltokuuntelun mahdollistavaa radiota (jopa yksi sellainen jossa on sahkolamppu). Padangissa internet kahvila vaikutti kuolleelta, mutta Pariamanissa siella oli porukkaa, paivittain kay 60 ihmista, kun taas Padangin internetkahviloissa kay vain kymmenisen ihmista paivassa, koska niin monet kaytta kannykasta olemassa olevia langattomia verkkoja.

Minun tietokone ei ole buuttaattunut pariin paivaan. Olen jopa kokeillut eri ihmisten koskettavan nappulaa, mutta ei, kovalevy merkkivalo pysyy auttamattomasti pimeana. Aivan kuin taivaan lahjana, yksi tyokaveri joka on toissa Jakartassa, unohti omansa tanna Padangiin joten mina voin kayttaa hanen notebookia. Tosin kaipaan omia ohjelmiani. Onneksi olin tyotiedostot kopionut tikulle.

Alla oleva kuva on Pariamanin elektoniikkakaupasta loytynyt FM/MW/SW radio jossa on todella upea sahkolamppu! Hyva kriisiradioksi!Tosin hiukan painava kantaa - Padangissa olen nahnyt myos Calcomin 110X5 cm kokoisia sinisia radioita joissa on pieni aurinkopaneeli. Kateva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti