tiistai 2. marraskuuta 2010

Tutkimustyö alkaa



Tämän kriisiviestinnän arvioinnin, jota teen H-C-R.org nimissä, yksi yhteistyötaho on Padangin kaupungin takana olevilla kukkuloilla sijaitseva Andalas yliopisto. Se on perustettu vuonna 1958. Siellä voi opiskella maataloutta (mm. riisinviljelyä), karjanhoitoa (lue puhvelinhoitoa), lakia. Keskellä oleva kuva on yliopiston päärakennuksen edestä, josta näkyy merelle asti.

Minä sain vierailla projektissa assistenttina olevan lehtorini Fuad Madarisan luennolla (oikeanp.kuva). Nämä 19 vuotiaat nuoret ovat toista vuotta opiskelemassa puhvelinhoitoa. Kerroin heille kuinka onnekasta maanviljelys täällä on koska saa kolme satoa vuodessa. Tapasin myös yliopiston vararehtorin professori Helmen, joka oli käynyt peräti Suomen länsinaapurissa. Hänen yliopistonsa olisi kovasti kiinnostunut yhteistyöstä suomalaisen yliopiston kanssa, ja päinvastoin - ehkä tässä jollekulle opiskelupaikka?

Tänään jo tapasin toistamiseen tutkimustiimini, josta aiemmin olen maininnut. Tässä he ovat vasemmalta lukien....Anas, Febi, Sofi, Hendy, Meta ja Reza. Annisa ei voikaan osallistua tenttiensä takia. Tämän tiimin avulla olisi siis tarkoitus selvittää, mitä mediaa Padangin, Painan ja Pariamanin kylissä käytetään, sekä arvioida miten kriisiviestintä on mennyt perille. Aihe on hyvin ajankohtainen täällä viikko sitten tapahtuneen Mentawain maanjäristyksen ja tsunamin jälkeen, onhan saaret Padangin edustalla - tosin niin kaukana merellä että niitä ei näe edes Andalasin yliopiston korkeimmalta paikalta.

Muuta erikoista täällä - että puhvelin nahkaa ja aivoja voi syödä. Tai että sormin, ilman ruokailuvälineitä ruokaileminen on ihan hauskaa. Tai että tänään tapasin kaksisenttisen torakan huoneessani - tulee tässä ihan Filippiinien ajat mieleen. Nyt voin sanoa kotiutuneeni tänne. Kävin jopa yksin syömässä paikallisessa katukeittiössä. Söin gado-gado keittoa ja avocadopirtelön johon oli sekoitettu suklaata. Keiton kanssa saa muuten ruokailuvälineet, lusikan ja haarukan. Koko aterian hinta 19500 rupiaa. Kallistako? Ei suinkaan, vain puolitoista euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti