perjantai 12. marraskuuta 2010

Viimeinen tiimitapaaminen


Meilla oli viimeinen tiimitapaaminen tanaan. Andalaksen porukka toi minulle kyselylomakkeet kylilla tekemistaan haastatteluista. Kuvassa on paikalline kylatalo. Kyla taalla on nagari, se on pienin hallinnollinen yksikko. Mutta kyla on paljon suurempi kuin Suomessa maalaiskylat, asukasluku vaihtelee 2000 - 3000 taloutta, mika siis henkilomaarana saattaa olla 15000 - 20 000 asukasta. Kylapaallikko, eli walinagari, oli haastattelujen kohde, silla han on tavallaan vastuussa siita etta kylilla on asianmukaiset evakuointiolosuhteet katastofin varalta.

Kysyimme myos median kayttoa kylissa. Kylla, radiota kuunnellaan, kuin myos televisiota katsotaan. Vanhempi vaki kuuntelee tavallista radiota, kun nuorempi vaki kuuntelee kannykasta. Mielenkiintoista on etta kannykasta kuuntelua ei ajatella radion kuunteluksi. Kylapaallikoiden mukaan noin joka viidennella taloudella on perinteinen radio.

Taalla oli ennen tanne tuloani media kampanja oikeanlaisen rakentamisen tarkeydesta - eli ei niinkaan maanjaristys, vaan se miten talo on rakennettu, ratkaisee pysyyko se pystyssa vai ei.
Kysely osoittaa etta lahes kaikille on viesti oikeanlaisen rakentamisen tarkeydesta mennyt perille. Toinen kysymys on se, onko taitoa itse korjata taloaan, tai rahaa maksaa toiselle korjauksesta. Monet toivovat hallitukselta apua kodin saattamiseen turvallisemmaksi maanjaristyksille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti